Chia dezert s mangovým pyré

Chia dezert s mangovým pyré

Jar už klope na dvere, kvitnú prvé snežienky a pri nákupoch v supermarkete môžete do košíka prihodiť aj mango, čučoriedky alebo čokoľvek, čo máte radi alebo čo vás zaujme. Recept je opäť bez lepku, bez laktózy a keď si ho urobíte do nádoby od jogurtu či arašidového masla, môžete si ho so sebou zabaliť na cestu, do školy či do práce.

Čo budeme potrebovať:

  • Chia semienka
  • Kokosové mlieko
  • Mango
  • Ananás
  • Banán alebo akékoľvek ovocie na prípravu pyré
  • Čučoriedky na dozdobenie
Chia dezert

Postup:

  1. Dávkovanie je v hrnčekoch. Použite pomer jedného hrnčeku chia semienok na tri hrnčeky kokosového mlieka. Chia semienka vysypeme do väčšej misky a doplníme kokosovým mliekom, dôkladne premiešame a necháme v chladničke do druhého dňa.
  2. Na druhý deň opäť dôkladne premiešame nasiaknuté semienka s mliekom a pripravíme si suroviny na ovocné pyré.
  3. Rozmixujeme mango a dva plátky ananásu, prípadne k tomu môžeme pridať banán. Ideálne je, keď je pyré hustejšie, nemalo by mať konzistenciu smoothie.
  4. Servírujeme v pohárikoch vo vrstvách, môžeme dozdobiť čučoriedkami.

Pozn.: Pyré si samozrejme môžete urobiť z akéhokoľvek ovocia, ktoré máte doma. Je len na vás, čo do mixéru nasypete. 

Dobrú chuť!

#Symprovefoodies

Chia dezert